ZF 24

Cum a ajuns Japonia dintr-o superputere un stat aflat pe marginea prapastiei

Cum a ajuns Japonia dintr-o superputere un stat aflat pe marginea prapastiei
23.11.2009, 12:29 238

Cat de mult se poate indatora o tara industrializata, inainte delimita de la care economia si moneda ei nationala incep sa seincovoaie si apoi sa se franga? Intrebarea aceasta ii framanta pemulti in Japonia. Anii de cheltuieli pentru baraje si cai rutierecostisitoare au umflat datoria publica a tarii la dublul valoriiPIB, de cinci mii de miliarde de dolari, scrie BUSINESS Magazin.

O datorie publica dubla fata de valoarea PIB inseamna de departecel mai mare raport cunoscut pe plan mondial intre datoria internasi PIB si cea mai mare datorie, in termeni reali, pe care acunoscut-o vreo tara. Numai dobanda pentru datoria acumulata aconsumat o cincime din bugetul Japoniei pentru anul 2008.

Cu toate acestea, ministrul de finante Hirohisa Fujii a sugeratrecent ca guvernul va lansa o noua emisiune de obligatiuni de celputin 50 de mii de miliarde de yeni, cam 550 de miliarde dedolari.

Care sunt sansele de redresare ale Japoniei in contextulrecesiunii economice globale? Parerile analistilor sunt impartite.Cititi mai multe despre cum a ajuns Japonia dintr-o superputere unstat aflat pe marginea prapastiei pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO