ZF 24

Cum a devenit Lehman Brothers unul din cei mai vanati angajatori, in ciuda falimentului?

Cum a devenit Lehman Brothers unul din cei mai vanati angajatori, in ciuda falimentului?
02.02.2009, 10:38 24

Este falimentara, reputatia ei este la pamant si a fost data afara din propriul sediu, insa Lehman Brothers, sau ce-a mai ramas din ea, ramane una dintre cele mai vanate banci pentru bancherii aflati in cautarea unui loc de munca, scrie Wall Street Journal.

Situatia este posibila pentru ca Lehman, desi este acum doar o umbra a ceea ce a reprezentat pe Wall Street, mai detine un portofoliu impresionant de active. Are lichiditati de circa 7 miliarde de dolari, 1.400 de investitii private evaluate la 12,3 miliarde de dolari si contracte cu titluri derivate in valoare de 24 de miliarde de dolari.

Cel putin pana acum, Lehman este vazuta de mii de bancheri ca o companie sigura in care sa lucrezi. "Suntem asaltati de CV-uri", a declarat Bryan Marsal, actualul CEO al bancii si expert pe probleme de redresare economica. Cererile de angajare vin de la fosti bancheri de la institutii precum Bank of America, Citigroup si Morgan Stanley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO