ZF 24

Cum arată cel mai înalt depozit din Europa construit cu 17 mil. euro de Macromex la Câmpia Turzii. Galerie FOTO

FOTO cel mai înalt depozit din Europa

FOTO cel mai înalt depozit din Europa

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.12.2014, 12:55 12463

Macromex, cel mai mare distribuitor de produse congelate de pe piaţa locală, a inaugurat recent complexul logistic Edenia Distribution Center, amplasat în parcul industrial Reif din Câmpia Turzii.

Clădirea are o capacitate de 17.000 de paleţi, se întinde pe o suprafaţă de 6.900 de metri pătraţi şi include cel mai înalt depozit de produse congelate de tipul High-Bay din Europa, având 42 de metri înălţime şi 16 niveluri de depozitare, se arată într-un comunicat transmis de companie. Acest depozit este rezultatul unei investiţii de 17 milioane de euro.

La interior, temperatura de operare în cele mai importante zone este de minus 24 de grade Celsius.

Depozitul High-Bay, primul de acest tip din România cu temperatură controlată, este operat de trei macarale automate ce deservesc non-stop cele 15.560 de spaţii de depozitare. Deşi au o greutate de 22 tone fiecare, ele pot ajunge în 30 de secunde de la un capăt la altul al High-Bay-ului, realizând 141 de curse simple într-o oră.

Până la 120 de camioane pot încărca sau descărca zilnic marfă în Edenia Distribution Center, sistemul de benzi transportoare din interior având capacitatea de a gestiona peste 3.000 de paleţi pe zi.

Macromex este unul dintre cei mai mari jucători din industria de food din România, care activează de peste 20 de ani pe segmentul produselor cu temperatură controlată. Compania are în portofoliu mărci precum: Edenia - produse congelate, La Strada - îngheţată, Corso - îngheţată, dar şi alte branduri proprii Macromex - Gruia, Azuris, Casa Gruia, dar şi de brandurile partenere - La Lorraine, Dr. Oetker, President, Akadia, Philadelphia, Farm Frites, Mars.


Macromex, o companie cu afaceri de peste 440 mil. lei (100 mil. euro) anul trecut, este deţinută de omul de afaceri Dan Minulescu şi activează de circa 20 de ani pe segmentul produselor cu temperatură controlată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO