ZF 24

Cum arată hotelul de cinci stele din Turcia unde, anual, 800 de români îşi petrec vacanţa? GALERIE FOTO

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Corina Mirea

26.12.2014, 09:00 6742

Circa 800 de români se cazează anual la complexul de cinci stele Calista din Belek (Turcia), potrivit lui Mustafa Gencay, director de vânzări şi marketing în cadrul Calista Luxury Resort. Aici, o cameră pentru două persoane poate ajunge şi la circa 360 de euro pe noapte, în regim all inclusive, în perioada de vârf a sezonului (luna iulie), conform informaţiilor publicate pe site-ul complexului.

„În prezent avem cam 800 de turişti români pe an, iar petru 2015 numărul acestora va creşte la 1.000. Pentru noi, românii sunt un public destul de important. În medie, un turist din România cheltuie pe servicii extra în jur de 200-220 de euro pe tot parcursul vacanţei, mai puţin decât turiştii din alte ţări, totuşi”, a spus pentru ZF Mustafa Gencay.

Construcţia Calista Luxury Resort a început în anul 2005, însă complexul a fost inaugurat doi ani mai târziu. Acesta este situat la 4 kilometri de Belek şi la 35 de kilometri de Antalya,  într-o zonă înconjurată de o pădure de pini întinsă pe 120.000 de metri pătraţi şi are 600 de camere. În plus, clienţii pot alege să ia masa la unul dintre cele opt restaurante ale complexului de lux, fiecare având un alt specific, iar la micul dejun aceştia pot alege din peste 400 de produse.

„Avem regim all inclusive «a la carte» (nu există un meniu standard, clienţii pot alege ce mâncare le va fi servită - n.red) şi laborator propriu în care patru medici verifică mâncarea”, precizează managerul.

Turcia este, pe lângă Grecia, ţara cu cei mai mulţi vizitatori români care aleg să-şi petreacă vacanţele peste graniţă. Anual, între 300.000 şi 500.000 de români pleacă cu zboruri de tip charter în Turcia.

Calista Luxury Resort este situat pe o plajă privată, are un club de noapte, spa full-service, spaţiu de joacă cu acces gratuit pentru copii, piscină interioară şi exterioară, un parc acvatic, magazine, bibliotecă, dar şi o sală de sport.

Din cele 600 de camere disponibile 502 sunt duble standard, iar 63 de camere sunt în regim duplex. Calista mai are zece vile de tip twin, trei superioare şi una VIP, care are o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi şi o capacitate maximă de 18 persoane. În plus, şase camere au fost construite pentru persoane cu dizabilităţi.

Serviciile cu plată ale complexului includ băuturile premium, room service 24 de ore din 24, rezervare pentru restaurantele «a la carte», restaurant VIP, lecţii de tenis şi nocturnă, sporturile nautice motorizate, dar şi cele de interior, terapii şi masaje, închirierea cărucioarelor pentru copii, servicii de baby sitting sau de asistenţă medicală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO