ZF 24

Cum arată parcarea subterană de la Teatrul Naţional după investiţii de 3 mil. euro în modernizare. GALERIE FOTO

Credit Foto: Andrei Alexandru

Credit Foto: Andrei Alexandru

Autor: Bogdan Alecu

26.02.2015, 18:31 2292

InterParking a finalizat modernizarea parcării de la Teatrul Naţional, în urma unor investiţii de 3 mil. euro, la aproape trei ani de când compania a inaugurat parcarea de la Universitate, realizată în parteneriat public-privat cu Primăria Capitalei. InterParking a preluat parcarea de 960 de locuri de parcare de la Teatrul Naţional în 2013 iar lucrările de modernizare au demarat în ianuarie anul trecut. Modernizarea a inclus implementarea unui sistem de management ce include citirea plăcuţelor de înmatriculare, plată automată, detectare a locurilor libere şi sistem de supraveghere video, dar şi sistem antiincendiu. La fel precum în cazul parcării de la Universitate, vor fi realizate şi locuri speciale pentru automobilele electrice, cu puncte de alimentare.

„Gradul de ocupare la Universitate este de peste 50%, iar 50% înseamnă o parcare plină între opt dimineaţă şi opt seara. Parcările sunt folosite de locuitori şi vom continua investiţiile în parcări în Bucureşti. Avem proiecte împreună cu Primăria Capitalei pentru construcţia de noi parcări”, a spus Roland Cracoo, CEO Interparking Group, companie care deţine parcări în 340 de oraşe la nivel european. În opinia sa sunt mai multe locaţii unde sunt necesare parcări subterane precum Piaţa Victoriei sau Cheiul Dâmboviţei, în apropierea Centrului Vechi.

În Bucureşti sunt necesare 110.000 de locuri de parcare, inclusiv cu cele 38.000 pentru parcările de reşedinţă. În plus, primăria vrea să amenajeze la suprafaţă 20.000 de noi locuri de parcare în centrul Bucureştiului.

Parcarea de la Intercontinental a fost construită în 1969 şi era utilizată în mare parte ca garaj pentru maşinile instituţiilor statului şi mai puţin ca parcare publică.

Ambele niveluri ale parcării de la Inter­continental erau şi până acum funcţionale, dar din cauza accesului dificil etajul era rezervat abonaţilor, iar subsolul era rezervat în prin­cipal vizitatorilor pentru parcare orară.

Potrivit Primăriei Generale centrul Bucureştiului oferă în prezent cu cele aproape 6.800 de locuri de parcare, dintre care 2.590 de locuri cu plată în parcări sub sau supraterane, mai mult decât oraşe precum Bruxelles (4.000), Viena (2.300) sau Barcelona (5.000).

Tarifele în parcările publice sunt fixate de Consiliul General şi nu pot depăşi valoarea de 3,5 lei pe oră. în prezent în parcarea de la Intercontinental o oră de parcare costă 3 lei, faţă de 2,5 lei înainte de modernizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO