ZF 24

Cum arată Pasajul Mihai Bravu, cel mai important proiect de infrastructură urbană ce va fi inaugurat anul acesta în Bucureşti. Galerie FOTO

Autor: Andreea Neferu

01.04.2014, 13:11 13214

Lucrările la pasajul Mihai Bravu-Calea Văcăreşti, executate de constructorul italian Astaldi, ar urma să fie gata la finalul anului acesta, primul din cele două poduri din care acesta va fi compus fiind în curs de finalizare.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu anunţa în noiembrie anul trecut că la sfârşitul primului trimestru al acestui an primele maşini vor putea traversa intersecţia dintre Şoseaua Văcăreşti şi Splaiul Unirii, respectiv Bulevardul Tineretului, fără a mai aştepta la semafor.

Deocamdată însă primul pod al pasajului nu este finalizat. Primăria Capitalei a atribuit în august anul trecut, prin licitaţie restrânsă accelerată, asocierii italiene Astaldi Spa - Astalrom SA un contract de 155,7 milioane de lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lucrărilor la pasajul suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii, proiect început de Romstrade, firmă deţinută de Nelu Iordache, şi reziliat în luna decembrie 2012, pentru care municipalitatea a plătit 37 de milioane de lei.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 15 luni de la data atribuirii contractului, respectiv decembrie 2014.

Foto: Mediafaxfoto/Silviu Matei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO