ZF 24

Cum arată primul magazin Gerovital deschis de Farmec în centrul comercial ParkLake? Galerie FOTO

Primul magazin Gerovital deschis de Farmec în centrul comercial ParkLake

Primul magazin Gerovital deschis de Farmec în centrul comercial ParkLake

Autor: Mirabela Tiron

21.09.2016, 14:40 1559

Producătorul de cosmetice Farmec a deschis primul magazin Gerovital în cadrul complexului comercial ParkLake, în urma unei investiţii de 67.000 de euro. Acesta este primul magazin al companiei din Capitală. Magazinul are 52 de metri pătraţi şi oferă toate produsele din gamele Gerovital şi Aslavital. “Am primit nenumărate solicitări de a deschide un magazin în Capitală, aşa că am decis să inaugurăm primul magazin Gerovital din România”, a spus Mircea Turdean, directorul general al Farmec.

 Întrebat de ZF ce venituri aşteaptă el a mai spus că cel puţin 90.000 de lei pe lună pentru ca magazinul să fie pe breakeven. Brandul Gerovital, moştenire a celebrei Ana Asla, reuneşte gamele Gerovital H3, Gerovital Tratament Expert, Gerovital Plant, Gerovital Men şi Gerovital Sun.

Farmec Cluj-Napoca a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 172 milioane lei (38,8 mil. euro), în creştere cu circa 13% faţă de anul precedent. Produsele cosmetice ale companiei sunt comercializate în peste 30 de ţări, principalele pieţe fiind Japonia, Ungaria, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Emiratele Arabe Unite, Irak, Kuweit şi Canada, conform celor mai recente date. Reţeaua Farmec numără până şapte magazine, în Cluj, Arad, Timişoara, Târgu-Mureş şi Sibiu.

 

Pe piaţa de produse cosmetice din România, evaluată la 3,5 mld. lei (780 mil. euro), Farmec se luptă cu producători gigan­tici precum L’Oreal sau Beiersdorf (Nivea), cu nume locale de mai mici dimensiuni precum Cosmetic Plant, cu mărcile private ale retailerilor şi cu companii din vânzări directe precum Avon sau Oriflame. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO