ZF 24

Cum evita companiile restructurarile: Muta angajatii din departamentele neprofitabile in cele care aduc bani

08.02.2009, 15:28 32

Companiile de pe piata locala, mai ales cele din domeniul financiar sau cele care ofera servicii de suport, iau in calcul reconversia profesionala a angajatilor ca o alternativa la restructurari.

"Decizia de restructurare trebuie sa fie printre ultimele pe care o companie ar trebui sa le ia. O solutie ar putea fi mutarea angajatilor din departamentele neproductive in cele productive", este de parere Sorina Donisa, CFO in cadrul diviziei de personnel, leasing & payroll a grupului APT, care ofera servicii de recrutare si relatii publice.

Apelul la reconversia profesionala este cel mai des intalnit in domeniul financiar, mai ales in ceea ce priveste functiile de suport.

Un exemplu este cel al producatorului francez de materiale de constructii Lafarge, care a luat decizia de a ingheta angajarile, dar s-ar putea orienta spre redistribuirea sarcinilor in interior sau spre realizarea de transferuri pentru a acoperi responsabilitatile, in cazul in care un post ar ramane liber.

Cititi mai multe in suplimentul Profesii, care apare luni, impreuna cu ZIARUL FINANCIAR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO