ZF 24

Cum funcţionează schema prin care tinerii pot primi salarii de până la 1.300 de lei din fonduri europene

Cum funcţionează schema prin care tinerii pot primi...

Autor: Adelina Mihai

26.04.2014, 11:57 3929

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a pus în dezbatere la finalul săptămânii trecute un proiect prin care firmele mici şi mijlocii pot beneficia de subvenţii din finanţări europene pentru plata salariilor, în cazul în care angajează elevi, studenţi sau absolvenţi din promoţiile 2014.

Numărul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subvenţii este de 3 locuri de muncă pentru microîntreprinderi, de 7 locuri de muncă pentru întreprinderile mijlocii şi 15 locuri de muncă pentru întreprinderile medii.

Subvenţia netă este de 900 de lei net pe lună pentru IMM-urile care angajează tineri cu studii medii şi de 1.300 de lei net pentru fiecare absolvent de studii superioare angajat.

IMM-urile beneficiare trebuie să menţină posturile create în urma acestei scheme pe o perioadă de timp cel puţin egală cu cea pentru care au încasat subvenţia.

Valoarea minimă a ajutorului financiar ce poate fi solicitat de un IMM este de 4.000 de euro. Valoarea maximă totală a ajutoarelor de minimis de care a beneficiat compania pe o perioadă de 3 ani consecutivi cumulată  cu valoarea alocării financiare acordate în cadrul acestei scheme nu trebuie să depăşească 200.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO