ZF 24

Cum si-a investit banii cel mai bogat om din lume

Cum si-a investit banii cel mai bogat om din lume
18.02.2009, 17:44 32

Berkshire Hathaway, vehiculul de investitii detinut de Warren Buffett, cel mai bogat om din lume, conform revistei Forbes, si-a redus participatia detinuta in cadrul companiei farmaceutice Johnson & Johnson si a producatorului de bunuri de larg consum Procter & Gamble, pentru a investi in instrumente cu potential mai ridicat de castig, scrie Thompson Reuters.

In acelasi timp, miliardarul a suferit pierderi semnificative dupa ce a decis sa pastreze o buna parte a actiunilor detinute in cadrul companiilor financiare din Statele Unite. Berkshire si-a redus, in ultimul trimestru din 2008, portofoliul de actiuni Johnson & Johnson cu 54%, pana la 28,6 milioane de titluri, in timp ce numarul de actiuni detinute la Procter & Gamble a scazut pana la 96,3 milioane de unitati.

De asemenea, miliardarul american a cumparat 8,74 milioane de actiuni in cadrul furnizorului de servicii de tratare a apei, Nalco Holding. In ultimele cinci luni, Buffett a vandut actiuni de cel putin 11,6 mld. dolari (9,1 mld. euro) pentru a achizitiona instrumente convertibile in actiuni, titluri preferentiale si obligatiuni emise de General Electric, Goldman Sachs, Swiss Re si Tiffany.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO