ZF 24

Cum va arăta Parcul Olimpic de la Rio de Janeiro în 2016. Galerie FOTO

Parcul va avea 12.000 de locuri în faţa apei de unde fanii pot urmări jocurile pe ecrane imense

Planurile pentru Parcul Olimpic de la Rio de Janeiro

Autor: Octavian Calei

08.09.2013, 18:47 708

Aecom, compania engleză care a proiectat spaţiile pentru Jocurile Olimpice de la Londra, a publicat poze cu schiţele Parcului Olimpic pe care îl va ridica la Rio de Janeiro până în 2016, scrie Daily Mail.

Parcul este construit în cartierul peninsular Barra da Tijuca şi se întinde pe o suprafaţă de peste 120 de hectare. Terenul va găzdui 34 de stadioane unde se vor desfăşura 15 Jocuri Olimpice şi 11 Paralimpice.

Viziunea pentru viitor a constructorului nu este doar construirea unei scene pentru Jocurile Olimpice din 2016, ci crearea pe termen lung a unui cartier cu case noi, locuri de muncă şi locuri de agrement.

„În timp ce Londra a arătat cum un eveniment global de scurtă durată poate duce la regenerarea pe termen lung a uneia dintre cele mai neglijate şi izolate zone din oraş, Rio va celebra emergenţa Braziliei ca putere mondială şi se va asigura că va rămâne o moştenire statornică în loc”, a declarat compania Aecom.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO