ZF 24

Cuplurile renunta la divort pentru ca bunurile supuse partajului s-au devalorizat din cauza crizei

23.01.2009, 22:03 47

Divortul a devenit o procedura si mai chinuitoare dupa ce criza a devalorizat activele supuse partajului, scrie Bloomberg.

O parte din cuplurile care se afla in proces de divort se intorc in tribunale pentru a incerca sa prelungeasca termenele de solutionare a dosarelor, in speranta ca valoarea activelor de la partaj va creste. Altii au ales sa stea impreuna, intr-o casnicie nefericita, decat sa fie afectati de devalorizare, potrivit avocatilor.

Pe de alta parte, daca vrei sa platesti o pensie alimentara cat mai mica sau chiar deloc, acum este cel mai bun moment sa divortezi, spune Cynthia Hartwell, un avocat specializat pe probleme de divort.

"Daca cel care aduce painea in casa sau angajatorul lui a fost afectat de criza, tribunalul nu va imune un ordin asupra unui om care nu-si poate permite", spune ea. Un exemplu in acest sens este George Zahringer, fost director concediat de la Bear Sterns, care incearca acum sa anuleze o hotarare judecatoreasca prin care a fost majorata pensia aliemntara pe care trebuie sa o plateasca sotiei sale de la 25.000 de dolari la 87.000 de dolari pe luna

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO