ZF 24

Dacă nu poate să cumpere Oltchim, Vuza investeşte 14,2 milioane de euro la Chimcomplex

Ştefan Vuza

Ştefan Vuza

Autor: Adrian Cojocar

24.04.2014, 00:06 691
Omul de afaceri Ştefan Vuza, care deţine combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti (CHOB), şi-a planificat pentru acest an investiţii în valoare de 14,2 mil. euro în combinat, de două ori mai mari faţă de cele realizate anul trecut, care s-au cifrat la 33,1 mil. lei (7,45 mil. euro).
 
Investiţiile de la Chimcomplex vin în contextul în care Vuza nu a depus până la finalul lunii martie, termenul limită, ofertă pentru preluarea Oltchim, deşi părea că se pregăteşte intens de participarea la licitaţie. Spre exemplu, la începutul anului conducerea Chimcomplex cerea aprobarea acţio­na­rilor pentru extinderea unei „facilităţi de credit“ până la 200 de milioane de euro în scopul participării la licitaţia Oltchim.
 
În final niciun investi­tor nu a depus ofertă în ter­me­nul prevăzut, singurul care s-a arătat interesat de acest lucru fiind un fond elveţian, care a depus însă oferta prea târziu şi nu a fost luată în con­siderare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO