ZF 24

Dacia Plant vrea să ajungă la afaceri de 30 mil. lei şi investeşte peste două milioane lei într-o nouă secţie la fabrica din Bod

Dacia Plant vrea să ajungă la afaceri de 30 mil. lei...

Autor: Roxana Rosu

08.05.2017, 12:41 507

Producătorul român de suplimente naturale Dacia Plant investeşte peste două milioane de lei în fabrica de la Bod pentru a creşte producţia de  tincturi şi siropuri cu peste 30%, compania vizând în acelaşi timp extinderea pe plan local şi extern.

Noua secţie va avea o suprafaţă de 1200 m2, iar vechea secţie va fi renovată şi va funcţiona ca depozit intermediar pentru secţia de comprimate, pentru fluidizarea şi accelerarea lanţului de distribuţie.

Compania, controlată de antreprenorii locali Călin Ianţa şi Radu Ionescu, şi-a propus să treacă de 30 de milioane de lei în 2017, iar în 2020 să ajungă la o cifră de afaceri de peste 45 de miilioane de lei.

„Dacia Plant trece printr-un proces general de modernizare care este în linie cu  dinamismul pieţei de suplimente alimentare şi care anticipează tendinţele din domeniu. Am crescut calitatea produselor prin atenta selecţie a ingredientelor utilizate şi astfel am adăugat în ultima perioadă în portofoliul de produse sortimente majoritar din categoria premium. Odată cu aceste investiţii, preocuparea noastră de bază este consumatorul, nevoile lui şi modul în care putem să transferăm către el toate cunoştinţele acumulate din experienţa noastră fitoterapeutică.” a declarat Liviu Ungureanu, Director General Dacia Plant.

În paralel cu extinderea capacităţii de producţie, Dacia Plant se concentrează atât pe dezvoltarea pieţei interne, cât şi pe creşterea pieţei externe. Compania a extins echipa de vânzări, iar pe plan extern are parteneriate cu firme din Republica Moldova, Italia şi Franţa. ”Un proiect special îl constituie zona Orientului Mijlociu unde avem un parteneriat de distribuţie cu o companie din Kuweit” a declarat Radu Matei, Director Naţional de Vânzări Dacia Plant.  

În fabrica de la Bod-Braşov, Dacia Plant produce peste 250 de tipuri de comprimate, tincturi, pulberi şi siropuri bazate pe plante atent selecţionate şi pe extracte standardizate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO