ZF 24

Dacia va livra până la finalul anului 500 de autoturisme Duster Pick-Up modificate

Dacia va livra până la finalul anului 500 de...

Autor: Carol Dan

07.10.2014, 13:13 434

OMV Petrom a primit primele zece vehicule Dacia Duster Pick-Up, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.

Acest model de maşină a fost produs special pentru a răspunde cerinţelor OMV Petrom. Maşinile sunt derivate din modelul 4x4 de serie şi sunt echipate cu motorul 1.5 dCi, de 110 CP.

Proiectul de conversie a autovehiculului Duster în versiune Pick-Up a început la finele anului 2012 şi a cuprins realizarea mai multor prototipuri, urmată de obţinerea omologării din partea Renault, a omologării RAR de către Romturingia cu sprijinul Grupului Renault şi în final, a pregătirii pentru fabricaţie.

"Vehiculele utilitare de teren sunt esenţiale pentru activitatea noastră. OMV Petrom are peste 9.000 de sonde active, care necesită monitorizare şi mentenanţă. Multe dintre ele sunt situate departe de drumurile naţionale şi de aici apare necesitatea unor vehicule de teren cu care să putem transporta şi echipamente. Sunt mulţumit că vom putea folosi vehicule româneşti şi pentru aceste sarcini, în condiţiile în care vom putea reduce şi costurile în acelaşi timp", a declarat în comunicat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom şi responsabil de activităţile de explorare şi producţie.

Dacia este controlată de grupul francez Renaul, OMV Petrom aparţine grupului austriac OMV, iar Romturingia este o firmă independentă de caroserii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO