ZF 24

Dan Pascariu, UniCredit: Partidele marginale, deşi s-ar putea să nu aibă niciodată şansa să ajungă la putere, pot să schimbe în mod definitoriu agenda politică

Dan Pascariu, UniCredit: Partidele marginale, deşi s-ar...

Autor: Liviu Popescu

28.06.2016, 10:22 250

Prima concluzie care poate fi trasă după rezultatul referendumului din Marea Britanie este că partidele marginale, deşi s-ar putea să nu aibă niciodată şansa să ajungă  la putere, pot să schimbe în mod definitoriu agenda politică, consideră Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al UniCredit.

„S-a văzut şi în România, partide care au susţinut darea în plată. Al treilea lucru, felul în care se înţtelegea ideea de libertate. Despre asta s-a discutat, există această revoltă faţă de Uniunea Europeană”, a spus Pascariu astăzi la conferinţa ZF Bankers Summit 2016.

„A fi în UE înseamnă mai multă libertate decât mai multe resurse. Marea majoritate a deciziilor din UE se iau în urma unor negocieri îndelungate, prin consens. Decizia legată de Brexist a fost luată de 36% din Electoratul britanic. ”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO