ZF 24

Daniela Lulache, Nuclearelectrica: Acum reînvăţăm să stăm în piaţă, dar nu va fi un an uşor

Daniela Lulache, Nuclearelectrica: Acum reînvăţăm să...

Autor: Roxana Petrescu

04.03.2014, 00:08 903
Energia verde, scăderea consumului şi tehnologiile eficiente au schimbat complet faţa tranzacţiilor cu electricitate. Distribuitorii şi traderii vânează marjele pe piaţa spot, eolienele şi solarele au intrat pe piaţa contractelor pe termen lung cu preţuri imposibil de concurat, în timp ce producătorii tradiţionali se uită cum aproape nimeni nu mai vine la licitaţiile lor. În această junglă a tranzacţiilor cu energie, care sunt strategiile Nuclearelectrica, firma care administrează cele două reactoare de la Cernavodă şi care asigură 20% din energia de care are nevoie România?
 
 
„Reînvăţăm să stăm în piaţă acum. Sigur energia verde are un impact în toate aceste modi­ficări, dar nu este sin­gu­rul factor. Reducerea con­sumului industrial şi noile tehnologii, mai eficiente din punct de vedere energetic îşi spun la rândul lor cuvântul“, spune Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO