Daniela Lulache, Nuclearelectrica: Acum reînvăţăm să stăm în piaţă, dar nu va fi un an uşor

4 mar 2014 Autor: Roxana Petrescu

Energia verde, scăderea consumului şi tehnologiile eficiente au schimbat complet faţa tranzacţiilor cu electricitate. Distribuitorii şi traderii vânează marjele pe piaţa spot, eolienele şi solarele au intrat pe piaţa contractelor pe termen lung cu preţuri imposibil de concurat, în timp ce producătorii tradiţionali se uită cum aproape nimeni nu mai vine la licitaţiile lor. În această junglă a tranzacţiilor cu energie, care sunt strategiile Nuclearelectrica, firma care administrează cele două reactoare de la Cernavodă şi care asigură 20% din energia de care are nevoie România?
 
WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica
 
„Reînvăţăm să stăm în piaţă acum. Sigur energia verde are un impact în toate aceste modi­ficări, dar nu este sin­gu­rul factor. Reducerea con­sumului industrial şi noile tehnologii, mai eficiente din punct de vedere energetic îşi spun la rândul lor cuvântul“, spune Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.03.2014

 
Cuvinte cheie:
nuclearelectrica
, piata
, tranzactii
, Daniela Lulache
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide