ZF 24

Daniela Oprescu, Tax Senior Manager, KPMG Romania: Este practic un cadou oferit de stat angajatilor si angajatorilor

14.05.2009, 12:05 99

Expertul fiscal Daniela Oprescu a explicat, in cadrul evenimentului ZF, ca atat angajatul, cat si angajatorul, beneficiaza de avantaje fiscale prin utilizarea tichetelor de vacanta.

"La angajator tichetele de vacanta sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, iar la angajat tichetele sunt neimpozabile, atat in sensul impozitului pe venit, cat si al contributiilor sociale. Impozitul cumuleaza 44%, angajat si angajator, iata unde este adevaratul cadou, atat pentru angajat, cat si pentru angajator. Ne laudam cu un loc trei la valoarea contributiilor sociale la nivel european, dupa Franta si Belgia”, spune Daniela Oprescu in cadrul evenimentului “Turismul romanescu in 2009 – Cand vom vedea primele rezultate ale proiectului tichetelor de vacanta?".

Daca un angajat primeste o prima bruta de 3.600 de lei, venitul net din prima ar fi de 2.525, dat fiind sarcina fiscala de 30%. Daca insa un angajat primeste tichete de vacanta in valoare de 3.600 de lei, sarcina fiscala ar fi nula, iar contravaloarea venitului net ar fi tot de 3.600 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO