ZF 24

Dănilă, BNR: Băncile şi statul ar trebui să facă calcule privind costurile legate de aderarea la Uniunea Bancară

Dănilă, BNR: Băncile şi statul ar trebui să facă...

Autor: Claudia Medrega

10.03.2014, 00:06 414

Băncile şi statul ar trebui să facă „unele calcule“ referitoare la costurile potenţiale din perioada următoare legate de aderarea României la Uniunea Bancară pentru a stabili soluţiile de urmat pentru aplicarea cerinţelor participării la această uniune, susţine Nicolae Dănilă, membru în Consiliul de Administraţie al BNR.

El a atras atenţia asupra faptului că atât sectorul privat local, cât şi autorităţile publice de la noi ar trebui să fie pregătite pentru contracararea modificării perspectivei surselor de finanţare pe termen scurt şi chiar pentru necesitatea de a interveni pentru finanţarea operaţiunilor unor bănci.

„Mi-e teamă că vom asista la situaţia în care finanţarea pentru «bank resolution» va fi acoperită în principal şi prioritar de către sectorul bancar local (fond de garantare a depozitelor, fond naţional de rezoluţie) şi din bugetele statelor respective“, susţine Dănilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO