ZF 24

Danone a terminat anul cu afaceri de 456 mil. lei, în scădere cu 5%. Albalact este noul lider al pieţei de lactate

Danone a terminat anul cu afaceri de 456 mil. lei, în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.05.2015, 13:49 778

Danone România, liderul pieţei de iaurturi, a terminat anul 2014 cu o cifră de afaceri de 456 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă de anul precedent, conform informaţiilor furnizate de companie.

Cu acest rezultat, Danone România a trecut pe locul secund în topul companiilor procesatoare de lapte din România Astfel, Albalact, companie cu acţionariat majoritar românesc, şi-a adjudecat prima poziţie, după ce anul trecut a avut o cifră de afaceri de 475 milioane de lei, cu plus 12% faţă de anul precedent.

“Să menţii un business sănătos şi să construieşti o bază solidă pentru anii următori înseamnă uneori să iei decizii majore şi acesta a fost cazul nostru în 2014. Impactul pozitiv al acestora îl vedem chiar din prima jumătate a anului 2015, prin creşterea produselor din gamele de sănătate activă, pentru copii şi gamele de răsfăţ,” a declarat Dieter Schulz, director general Danone Europa de Sud Est.

Citiţi exclusiv pe zfcorporate.ro ce pierderi a înregistrat anul trecut Danone în România 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO