ZF 24

Dante International, proprietarul eMag, trebuie să renunţe la patru magazine online pentru a putea prelua PC Garage

Dante International, proprietarul eMag, trebuie să...

Autor: Roxana Rosu

29.11.2016, 14:35 34826

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania PC Garage este preluată de Dante Internaţional, proprietarul eMag, cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de aceasta.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Dante Internaţional şi, implicit la scăderea presiunii concurenţiale pentru anumite categorii de produse.

Ca urmare, Dante şi-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piaţa comercializarii cu amanuntul de produse nealimentare şi anume: www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro şi www.electrofun.ro.

De asemenea, Dante s-a angajat să nu se implice în activităţile cesionate pentru o perioadă de cel puţin 10 ani. Cesiunea va fi realizată sub forma unui transfer, fără întreruperea activităţii curente, pentru fiecare magazin în parte sau împreună .

 Totodată, Dante va depune toate eforturile pentru a menţine viabilitatea economică şi competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate şi va asigura furnizarea de produse în condiţii nediscriminatorii viitorilor cumpărători. Dante va avea obligaţia de a pune la dispoziţia Consiliului Concurenţei informaţii referitoare la potenţialii cumpărători şi de a obţine acordul prealabil al autorităţii de concurenţă referitor la cumpărătorul desemnat. 

Retailerul online PC Garage, companie deţinută de antreprenorul Marius Ghenea, estimează că va atinge în acest an afaceri de 45 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO