ZF 24

De ce absenteaza alesii din parlament: "Nu pot sa si votez si sa fiu si la televizor in acelasi timp". Topul chiulangiilor din plen

22.01.2010, 09:38 15

Pentru unii senatori si deputati, platourile televiziunilor suntmult mai interesante decat munca din parlament, alesii motivandabsenta din plen prin nevoia de a explica la televizor activitateapolitica, conform Gandul. Aceasta, in contextul in care o cincimedintre deputati si aproape doua treimi dintre senatori nu au fostprezenti in plen la mai mult de jumatate dintre sedintelelegislativului. Cel care detine recordul de absente in cazulcamerei superioare este senatorul PNL Ioan Ghise, care si-aexprimat un singur vot, in perioada septembrie-decembrie 2009.

"Nu am voturi in plen pentru ca trebuie sa merg la televiziuni,sa particip la emisiuni. Or, nu pot sa si votez si sa fiu si latelevizor in acelasi timp! Nu e vorba de prezenta, pentru ca eu vinde dimineata, dar apoi plec din plen la biroul permanent algrupului unde muncesc. Pregatesc discursul de la televizor. Apoi,trebuie sa plec pe la ora noua inspre Casa Presei, sau inspreBaneasa, pentru ca pe la zece incep emisiunile" a explicat pentruGandul, Ioan Ghise, precizand ca, oricum, exprimarea sa in plen nuare o importanta foarte mare: "E inutil sa votez legile ordinareatat timp cat Camera Deputatilor decide. Fenomenul e invers incazul legilor organice. Vointa cetatenilor din cadrul unui colegiu,exprimata la camera, este anulata de senat prin reprezentantiiaceluiasi colegiu".

Care sunt motivele invocate de parlamentari pentruabsenta de la vot si cum arata topul chiulangiilor dinplen vedeti pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO