ZF 24

De ce da BNR un milion de euro pe 12 jeepuri: "Daca nu cheltuim banii, trebuie sa-i distrugem"

21.02.2010, 23:38 29

Oficialii bancii centrale au explicat pentru Gandul ca, prin lege, banca nupoate ajuta bugetul de stat cu bani, nici pentru scoli, nici pentrupoduri, nici pentru pensii.

Dupa ce anul trecut a inregistrat un profit net de peste 70 demilioane de euro, Banca Nationala a Romaniei (BNR) "a iesit lacumparaturi". Parcul auto al BNR va fi imbogatit in scurt timp cu12 masini de teren pentru care va plati 996.720 de euro, conformanuntului de pe platforma de licitatii publice "e-licitatie",publicat pe 21 ianuarie. Intrebati daca suma de un milion nu estein contradictie cu situatia actuala a economiei nationale, sau astatului, care se imprumuta pentru a plati pensiile si salariile,oficialii BNR subliniaza ca situatia este foarte simpla: fiecheltuiesc banii pe care ii au, fie ii distrug, pentru ca statuluinu ii pot da bani.

"BNR este o institutie unica. BNR nu poate, prin lege, sa ajutestatul cu bani. Acesti bani nu sunt de la bugetul de stat, ci suntai bancii centrale. Noi nu putem nici sa construim poduri sauscoli, nici sa dam bani pentru pensii. Daca acesti bani nu suntcheltuiti, ei trebuie sa fie distrusi. Banii BNR nu au voie sa iasadin interiorul BNR", a declarat pentru Gandul Adrian Vasilescu,consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu. Pe ce a dat banca cetrala cei 70 demilioane de euro aflati pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO