ZF 24

De ce se grăbesc petroliştii să scumpească benzina, dar sunt reticenţi la ieftiniri? Răspunsul la ZF Power Summit ’15

De ce se grăbesc petroliştii să scumpească benzina,...

Autor: Roxana Petrescu

17.02.2015, 00:07 1413

Preţul benzinei s-a apreciat în ultima lună cu peste 6%, iar un plin de motorină costă acum cu 5,6% mai mult decât la jumătatea lui ianuarie, petroliştii din România fiind astfel printre cei mai grăbiţi la nivel european când vine vorba de scumpiri. Nu la fel stau lucrurile în cazul ieftinirilor.

Cum se explică această grabă a scumpirilor? Cum va evolua cererea de benzină şi motorină anul acesta şi ce alte servicii am mai putea găsi în staţiile de alimentare dincolo de cele tradiţionale?

Kinga Daradics, country chairman şi CEO al MOL România, cel mai tânăr executiv din piaţa petrolieră locală, vine în prima zi a ZF Power Summit ’15, pe 23 februarie, să vorbească despre toate aceste tendinţe într-un panel în care o piaţă de aproape 10 miliarde de euro va fi întoarsă pe toate părţile.

Înainte de a fi numită la conducerea MOL România, Kinga Daradics a coordonat strategia de dezvoltare a diviziei de carduri de carburanţi a grupului MOL, supervizând activitatea a 11 ţări. Kinga Daradics a absolvit Universitatea Babeş Bolyai şi are o diplomă de Executive MBA obţinută la Universitatea Sheffield, din Marea Britanie.

MOL s-a poziţionat ca unul dintre cei mai agresivi petrolişti în România, chiar anul trecut eliminându-i pe rivalii de la ENI prin preluarea tuturor celor 42 de benzinării Agip pe care le aveau pe plan local. Pe termen mediu, MOL vrea o poziţie pe podiumul petroliştilor din România.

Cum va reuşi acest lucru?

Aflaţi la ZF Power Summit ’15 (23-24 februarie). Două zile. Totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO