ZF 24

O româncă de 30 de ani este director de marketing pe Europa la McLaren. Este responsabilă pentru 11 pieţe

Raluca Novak

Raluca Novak

Autor: Cristina Roşca

26.03.2014, 00:07 5347

Raluca Novak (30 de ani) a preluat acum nouă luni poziţia de marketing manager pentru Europa în cadrul McLaren Automotive, divizia de serie a constructorului britanic auto de lux, fiind responsabilă pentru 11 pieţe.

Anterior, ea a lucrat timp de şase ani pentru producătorul de cosmetice L’Oréal, ocupând mai multe poziţii, ultima fiind aceea de group brand manager pentru categoriile de machiaj şi îngrijire a pielii în cadrul L’Oréal.

„Am trecut printr-un proces de selecţie cu mai multe interviuri pentru care a trebuit să pregătesc prezentări şi studii de caz legate de industria auto sport de lux şi am fost aleasă dintr-un shortlist. Ulterior mi s-a spus că am fost singura candidată de sex feminin şi fără experienţă anterioară în industria auto.“

Românca spune că rolul său actual presupune crearea şi dezvoltarea brandului deoarece deşi McLaren este foarte cunoscut publicului îndeosebi pentru trecutul din Formula 1, divizia de maşini sport de lux de serie este doar în al patrulea an de existenţă.

Funcţia de director de marketing pentru McLaren este cea mai înaltă poziţie ocupată până acum de un român în cadrul unui brand auto exclusivist.

Românii mai sunt implicaţi în industria auto europeană sau mondială, cum ar fi Constantin Avromescu, merketing operations manager în cadrul Opel pentru ţările est-europene, baltice, nordice, Grecia şi Portugalia, sau Thomas Ebner, director de produs pentru BMW Seria 1, însă niciunul nu a coordonat întreaga activitate de marketing sau vânzări pentru un brand ce comercializează maşini de mai multe sute de mii de euro.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia Ralucăi Novak despre rolul ei în cadrul McLaren Automotive; detalii despre cum a ajuns pe noua poziţie

- joburile anterioare ale Ralucăi Novak; inceputul carierei. 

- alţi români cu poziţii importante în industria auto internaţională 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO