ZF 24

De vineri se circulă pe autostradă de la Sibiu la Deva, pe o distanţă de 115 kilometri

De vineri se circulă pe autostradă de la Sibiu la Deva,...

Autor: Andreea Neferu

12.11.2014, 13:35 21159

Tronsonul al treilea al autostrăzii Orăştie-Sibiu (22 de kilometri), între localităţile Salişte şi Cunţa, va fi deschis circulaţiei vineri, potrivit unui răspuns transmis ZF de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

“Deschiderea circulaţiei rutiere pe lotul al treilea al autostrăzii Orăştie-Sibiu va avea loc în data de 14.11.2014”, susţine CNADNR.

Construcţia acestui lot de autostradă a început în 2011, iar iniţial tronsonul trebuia finalizat în primăvara anului trecut. Din cauza unor alunecări de teren însă, termenul de inaugurare a acestei şosele a fost întârziat.

Având în vedere că în 2012 şi 2013 CNADNR a mai deschis circulaţia pe tronsoanele de autostrăzi Deva-Orăştie (32,5 kilometri), Orăştie-Sibiu, loturile 1, 2 şi 4 (în total 60 de kilometri), începând de vineri românii vor avea la dispoziţie o autostradă continuă între Deva şi Sibiu (aproape 115 kilometri), cu o lungime similară autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

Constructorul lotului al treilea al autostrăzii Orăştie-Sibiu este firma italiană Impregilo, valoarea contractului fiind de 138 de milioane de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO