ZF 24

Dealer auto: Au revenit clienţii cu cash în showroom-uri

Sorin Creţu, BDT (Ford şi Mazda): Cei care şi-au cumpărat maşini în 2006-2008 încep să le schimbe.

Sorin Creţu, BDT (Ford şi Mazda): Cei care şi-au cumpărat maşini în 2006-2008 încep să le schimbe.

Autor: Bogdan Alecu

24.01.2015, 14:26 1796
Achiziţiile de maşini realizate anul trecut de persoanele fizice au crescut cu 20%, în linie cu piaţa, însă clienţii au plătit în mare parte cash, fie cu bani aduşi de acasă, fie cu credite de nevoi personale, în defavoarea pro­duselor clasice, cum sunt finan­ţările oferite de bănci.

„Cei care şi-au cumpărat maşini în anii de boom 2006-2008 au deja autoturisme vechi de până la opt-nouă ani, maşini pe care încep să le schimbe, pentru a beneficia de cele mai noi tehnologii“, a declarat Sorin Creţu, director executiv, responsabil de vân­zări în cadrul dealerului auto Busi­ness Developent Team (BDT), care comercializează mărcile Ford şi Mazda în Capitală.

BDT a rulat anul trecut afaceri de 81 mil. lei, în creştere cu 17% faţă de 2013, şi a vândut 500 de vehicule Ford şi 200 Mazda.

Cota persoanelor fizice din piaţa locală s-a menţinut anul trecut la circa 30% din vânzările de autoturisme, restul de 70% fiind reprezentate de achiziţiile realizate de firme.

„Profitul operaţional la vânzările de maşini a crescut cu 30%. Pe mă­sură ce cresc vânzările de retail, creşte şi profitul deoarece acestea generează profit, iar flotele volum“, a subliniat Sorin Creţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO