ZF 24

Decizia pentru Comarnic -Braşov se mută la toamnă

Ioan Rus, ministrul transporturilor: Ori ne ducem înainte, ori ne ducem înapoi. Foto: Codrin Prisecaru

Ioan Rus, ministrul transporturilor: Ori ne ducem înainte, ori ne ducem înapoi. Foto: Codrin Prisecaru

Autor: Andreea Neferu, Ioan Dornescu

25.07.2014, 00:07 2204

Promisiunea fostului ministru al transporturilor Dan Şova de a semna contractul pentru construirea în concesiune a autostrăzii Comarnic - Braşov în această vară este complet anulată de actualul ministru al transporturilor Ioan Rus, care spune că abia la toamnă se va lua decizia cu privire la semnarea contractului sau reluarea licitaţiei.

Dacă licitaţia va fi reluată, atunci autostrada Comarnic - Braşov s-ar putea îndrepta pentru a treia oară către un eşec, având în vedere că statul a mai încercat să o construiască în concesiune sau în parteneriat public-privat de două ori în ultimul deceniu, în 2004 şi 2010, însă de fiecare dată proiectul nu a mai fost dus până la capăt. Rus a spus că în  toamnă va fi luată o decizie privind acest proiect, afirmând: „Ori ne ducem înainte, ori ne ducem înapoi“.

În luna ianuarie, Şova şi premierul Victor Ponta arătau că lucrările de construcţii la autostrada Comarnic - Bra­şov vor începe în aprilie, însă termenul a fost decalat. La 24 iunie, dată la care şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al transporturilor, Şova a afirmat că acordul va fi semnat „în perioada următoare“, motivul întârzierii fiind legat de discuţiile dintre constructori (firmele Vinci, Aktor şi Strabag) şi finan­ţatorii instituţionali.

 
 

i

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO