ZF 24

Deloitte: Companiile puternice au acum sansa unica de a face achizitii la costuri rezonabile

14.01.2009, 12:18 24

Perioadele de declin economic au dovedit, din punct de vedere istoric, ca aduc mai multe oportunitati, generand valoare pentru investitorii care dispun de fonduri si care patrund pe o piata a preturilor mici si a vanzarilor fortate, unde banii gheata fac legea, arata un studiu realizat de compania de consultanta Deloitte. Companiile puternice se gasesc astfel in fata unei oportunitati unice de a-si asigura o pozitie dominanta, la costuri rezonabile.

Vanzarile corporate vor fi un subiect foarte important in viitorul apropiat, pe masura ce marile grupuri aflate in dificultate vor cauta sa renunte la activele de interes secundar (non-core), la preturi relativ profitabile. In marea majoritate a cazurilor, pretul se va situa undeva la media pietei.

„Modelul actual de investitii private equity trebuie sa se adapteze sau sa revina la modelul folosit la inceputul anilor 2000: in loc de modelul bazat pe combinatia intre capitalul atras si capitalul propriu (leverage), investitorul cumpara la multipli relativ mici, se concentreaza pe imbunatatirea operatiunilor, cauta sa realizeze sinergii si apoi vinde afacerea”, a spus Antonis Ioannides, Partener Transaction Services la Deloitte Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO