Deloitte: Directorii financiari din România estimează venituri în creştere în următorul an, dar văd mulţi factori de risc

20 mar 2017 Autor: Roxana Rosu

Majoritatea directorilor financiari din companiile din România (70%) estimează venituri în creştere în următorul an şi aproape jumătate dintre ei mizează pe un avans al PIB de peste 2,6% ceea ce îi poziţionează drept cei mai optimişti din Europa Centrală şi de Est, potrivit celei de a opta ediţii a CFO Survey realizat de Deloitte.

“Cu cea mai mare rată de creştere din Europa în 2016, România vine după o perioadă de stabilitate şi prosperitate care anul trecut a atins vârful. Cu toate acestea, operăm într-un climat dificil, cu mulţi factori de risc, care pot să încetinească economia României”, a spus  Ahmed Hassan, country managing partner Deloitte România.

Evenimente externe precum Brexit au generat sentimente contradictorii, astfel că jumătate dintre directorii financiari români intervievaţi în cadrul CFO Survey anticipează efecte negative asupra afacerilor pe care le conduc, iar 39% ca având un impact pozitiv, în special datorită creşterii ratei retenţiei pe piaţa locală. 63% dintre directorii financiari consideră că actualul climat de business are un grad firesc de incertitudine.

“Directorii financiari locali sunt mai degrabă interesaţi de menţinerea performanţelor operaţionale actuale decât dispuşi să îşi asume activităţi riscante, tendinţă care ne aşteptăm să continue”, a mai spus Hassan.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
deloitte
, financiar
, directori
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide