ZF 24

Deutsche Telekom pregăteşte terenul pentru a intra şi în România, la fel ca în Ungaria, pe energie

Deutsche Telekom pregăteşte terenul pentru a intra şi...

Autor: Adrian Seceleanu

31.03.2015, 11:20 560

Telekom Romania Communications, fostul Romtelecom, cea mai mare companie din grupul de firme cu afaceri anuale de un miliard de euro deţinut pe piaţa locală de nemţii de la Deutsche Telekom (DT), şi-a extins anul trecut obiectul de activitate într-un nou domeniu, energia, urmând astfel modelul de business inaugurat în anul 2010 de Magyar Telekom, subsidiara DT din Ungaria.

Decizia a fost luată de acţionarii fostului Romtelecom în cadrul unei şedinţe care a avut loc în data de 19 noiembrie 2014, conform unui document publicat în Monitorul Oficial de companie.

“Cu prilejul acestei Adunări Generale Extraordinare, acţionarii Telekom România Communications, în temeiul Actului Constitutiv al Telekom România, au hotărât cu unanimitate de voturi: 1) Să completeze obiectul de activitate al Telekom Romania Communications - S.A. cu următoarele activităţi secundare: Producţia de energie electrică - cod CAEN 3511; Transportul energiei electrice - cod CAEN 3512; Distribuţia energiei electrice - cod CAEN 3513; (iv) Comercializarea energiei electrice - cod CAEN 3514”, conform sursei citate.

Contactaţi luni de ZF, reprezentanţii Telekom nu au răspuns până la ora publicării acestei ştiri întrebărilor legate de acest subiect.

Magyar Telekom, subsidiara DT din Ungaria, a lansat în luna mai a anului 2010 servicii de livrare de gaz şi electricitate pentru clienţii retail. Energia era vândută la preţuri mai mici pentru clienţii care aveau şi contracte pentru serviciile de telecomunicaţii ale companiei.

În România, şi RCS&RDS - compania de cablu controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea - a intrat pe segmentul producţiei şi vânzării de energie electrică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO