ZF 24

Dezvaluirea de informatii cu privire la conturile americanilor la UBS, considerata ilegala

08.01.2010, 14:56 19

Autoritatea de reglementare a pietei bancare din Elvetia aincalcat legile cu privire la secretul bancar in februarie cand aordonat bancii UBS sa ofere detalii cu privire la 300 de clientiautoritatilor americane, se arata intr-o decizie a unui tribunalelvetian.

Tribunalul considera ca depinde de clienti ce vor decide sa facain continuare.

"Curtea Administrativa Federala a spus care a fost decizia cuprivire la plangere. Avocatii trebuie ca acum sa o examineze si sadecida in ce masura pot face plangeri in aceasta privinta", a spusun purtator de cuvant citat de Reuters.

Autoritatea de reglementare din Elvetia, FINMA, a decis la 18februarie, sa permita bancii UBS sa ofere informatii cu privire laconturile detinute de clientii americani autoritatilor din SUA.

"Desi FINMA s-a aflat intr-o pozitie dificila, fiind amenintatacu un proces in legatura cu UBS, nu ar fi trebuit sa decidaunilateral dezvaluirea de date confidentiale, fara a urma intregulproces de a cere asistenta guvernului", se arata in decizie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO