ZF 24

Dezvoltatorii imobiliari deghizati in persoana fizica se intalnesc azi cu Vladescu sa vada ce e de facut cu plata retroactiva a TVA

24.02.2010, 12:42 122

Asociatia pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale, infiintatapentru a apara interesele persoanelor fizice care au incheiattranzactii cu imobiliare in scop comercial si sunt puse acum deFisc sa plateasca retroactiv TVA, se va intalni astazi cu MinistrulFinantelor Sebastrian Vladescu, potrivit lui Garbis Kehaiyan,reprezentant al Asociatiei, proprietarul firmei Forest Construct simedic stomatolog.
"Singurii care ne-au primit pana acum au fost cei de la ComisiaJuridica a Parlamentului, iar astazi urmeaza sa avem o intalnire cudomnul ministru Vladescu. Nu inteleg cum ne primeste domnulVladescu, iar ANAF, care este in subordinea lui, nu ne asculta", adeclarat astazi Kehaiyan.
Asociatia pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale a inaintat plangeripenale facute impotriva functionarilor din cadrul ANAF, pe motivulunor "abuzuri imense" care se fac selectiv doar asupra unora dintrecei care au incheiat tranzactii imobiliare pe persoana fizica inanii trecuti.
"4.000 de inspectori fiscali au controlat pana acum 200 depersoane. Cum se explica? (…) Se va ajunge la sute de mii deprocese in legatura cu taxa pe valoare adaugata intre vanzatoriiimobilelor si cumparatori, pentru ca TVA este trebuie platita decumparatori si ma tem ca vanzatorii ar castiga", mai spuneKehaiyan.
ANAF a demarat controale la nivel national asupra persoanelorfizice care au realizat in perioada 2006-2008 tranzactii imobiliarein scop comercial, pentru a recupera TVA-ul de 19% aferent acelortranzactii, reprezentant aproape 2,5 mld. lei (700 mil. euro).Fiscul urmareste acum vanzatorii de imobiliare, iar vanzatorii deimobiliare se indreapta la randul lor asupra cumparatorilor, pentruca TVA trebuie platita de consumatorul final.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO