ZF 24

Dinu Patriciu: Sunt victima unei manipulari politice

Rompetrol in privinta scandalului Sterling Resources: Suntem victima a manipularii politice. Omul-cheie in scandal demisioneaza de la conducerea Rompetrol Well Services
05.02.2009, 15:57 36

"Incercarea de a gasi o legatura intre Grupul Rompetrol si companiile Sterling Resources/Midia Resources este fortata, tinand cont ca intre acestea nu au existat decat relaţii comerciale, de prestari servicii pentru perimetrele Craiova Sud si Midia. Aceste contracte s-au derulat doar in perioadele mai 2005 - iunie 2006 si octombrie 2007 - iunie 2008 si nu din 1995, asa cum s-a vehiculat anterior", se arata intr-un comunicat al Grupului Rompetrol.

Conform comunicatului, contractul dintre Midia Resources si Rompetrol Well Services reprezinta doar 1% din crifra de afaceri a companiei.

"Asistam la o manipulare politica, prin crearea unor teorii ale conspiratiei care urmaresc discreditarea mea si a activitatilor/angajatilor Grupului Rompetrol. Tin sa precizez ca nici Grupul Rompetrol, al carui actionar majoritar este KazMunaiGaz, si nici eu, in calitate de director general al Grupului, nu am avut si nu avem vreo legatura cu perimetrele aflate in discutie", a declarat in comunicat Dinu Patriciu, directorul general al Grupului.

Grupul Rompetrol a declarat ca speculatiile si insinuarile privind implicarea sa in dezvoltarea/exploatarea perimetrelor din Marea Neagra sunt exagerate, acestea nebazandu-se pe niciun fapt real.

In privinţa lui Nicolae Vidu, administrator al Rompetrol Well Services, grupul a mentionat ca acesta a decis sa demisioneze din aceasta pozitie "din respect pentru companie" si pentru a elimina toate speculatiile privind legatura Rompetrol - Sterling Resources/Midia Resources.

Acesta era a lucrat si pentru Sterling Resources din anul 2000, fiind director general adjunct al reprezentantei din Bucuresti a companiei canadiene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO