ZF 24

Director Metrorex: Metroul Eroilor-Drumul Taberei va fi finalizat în semestrul al doilea din 2016

Director Metrorex: Metroul Eroilor-Drumul Taberei va fi...

Autor: Carol Dan

26.05.2015, 11:16 3810

Metroul Eroilor-Drumul Taberei va fi finalizat în semestrul al doilea din 2016, iar companiile Astaldi şi FCC sunt principalii pioni ai consorţiului care va face lucrările, a spus Cătălin Homor, director general al Metrorex, la conferinţa ZF Construction & Infrastructure.

Valoarea contractului 793 mil. lei fără TVA şi contractul va fi semnat zilele astea. "Planul iniţial este un pic dat peste cap în ce priveşte situaţia trenurilor. Dacă nu vom avea niciun tren, vom aloca trenui din flota existentă".
 
Alte declaraţii ale directorului Metrorex:

Prelungirea metroului Drumul Taberei-Pantelimon: acum proiectul de structură e  gata în proporţie de 90-95%. Sper ca într-o lună să demărăm licitaţia pentru structură. Preconizez că lucrările să înceapă în ianuarie 2016, lucrările de structură durează 25 de luni. Termenul de finalizare era 2018, dar se va duce în 2019 pentru Iancului-Pantelimon. Zona centrală este cea mai complicată. Una din condiţii este creditul de angajament care trebuie acordat de Ministerul Transporturilor şi de autoritatea de management, banii sunt din fonduri europene nerambursabile.

Metroul din Otopeni. S-a investit destul de mult în proiectare, urmeză să primim 38,5 mil. lei pentru a acoperi integral etapa de proiectare şi documentaţia de achiziţie, suntem pregătiţi să lansăm licitaţia când vom avea angajamentul statului că va finanţa lucrările. Anul acesta va fi gata toat documentaţia. Sunt foarte optimist, sperăm că la finele anului să dăm drumul la licitaţie. Dacă dăm drumul la licitaţia anul acesta, tronsonul va fi gata în 2020.

Integrarea RATB-Metrorex: Am lansat deja licitaţie pentru modernizarea sistemului de acces la metrou. Am mers pe conceptul contactless. Sperăm că în octombrie să începem lucrările care durezază 8,5 luni, până la jumătatea anului viitor. Sper că în vară să putem avea din nou card comun RATB-Metrorex. Sper să nu fim nevoiţi din nou să suspendăm contractul. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO