ZF 24

Directorul de HR: Erou sau dusman pentru angajati in 2009?

01.02.2009, 21:42 24

Directorii de HR care vor reusi in 2009 sa realizeze aceleasi performante ca in anii trecuti, adica sa recruteze, sa motiveze si retina angajatii in companii, vor putea fi considerati adevarati “eroi”, sunt de parere specialistii in resurse umane de pe piata locala.

“Rolul teoretic al directorului de resurse umane va fi foarte important in acest an, in care presiunile asupra costurilor sunt foarte mari. De asemenea, va fi o presiune si pe calitatea actiunilor oamenilor de resurse umane”, spune Dan Berteanu, general manager Talent Stream.

De cealalta parte, directorii de HR pot fi priviti cu ochi nu foarte buni in perioadele de criza de catre angajati: ei sunt cei care anunta bugete mai mici, taierea trainingului, reducerea salariilor si disponibilizarile.

O alta problema pe care managerii de resurse umane o vor avea de rezolvat in acest an este si situatia angajatilor care urmeaza sa fie disponibilizati. “Daca dai afara niste oameni, trebui sa te preocupi si de ce se intampla cu ei dupa ce i-ai concediat. Pentru ca daca disponibilizezi niste oameni si nu te ocupi de ei, angajatii care raman in organizatie putea sa se simta demotivati”, considera Adrian Stanciu, managing partner la Human Synergistics, companie de consultanta care ofera servicii de diagnosticare a culturii organizationale.

Cititi mai multe in suplimentul Profesii, care apare maine, impreuna cu ZIARUL FINANCIAR.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO