ZF 24

Distribuitorii farma straini importa medicamente din Romania dupa inghetarea preturilor

11.02.2009, 12:54 25

Distribuitorii straini profita de inghetarea preturilor la medicamente si de deprecierea leului fata de euro pentru a cumpara mai ieftin unele produse farmaceutice din Romania, pe care le revand apoi in tarile de origine, Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) primind notificari de "distributie paralela" a 83 de produse, informeaza Mediafax.

"Romania are cele mai mici preturi din Uniunea Europeana, iar medicamentele sunt marfuri care circula fara restrictii, fiind vorba de volume mici si valori mari. Importul paralel este profitabil pentru companiile care il practica, fara ca statul roman sa aiba vreun castig. In acelasi timp, pericliteaza stocurile de medicamente si pune in pericol accesul bolnavilor la produse farmaceutice. (...) Pentru anumite medicamente s-ar putea ajunge la o reducere drastica din lipsa stocurilor", a declarat directorul executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor si Importatorilor de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu. Cititi mai multe despre inghetarea preturilor la medicamente pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO