Profesii

Cele mai bine plătite joburi din România. Cât se câştigă

Cele mai bine plătite joburi din România. Cât se...

Autor: Adelina Mihai

18.01.2015, 16:00 9134
Angajaţii din domeniul extracţiei petrolului şi a gazelor naturale, dar şi cei din companiile producătoare de tutun au salarii mai mari de 4.000 de lei net pe lună, acestea fiind sectoarele care şi-au plătit cel mai bine angajaţii în primele 11 luni ale anului trecut, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.
 
Dacă cei din sectorul extracţiei petrolului au încasat un salariu mediu de peste 4.500 de lei net, cei din industria tutunului au primit câte aproximativ 4.200 de lei net pe lună în perioada ia­nuarie-noiembrie 2014. În clasa­mentul celor mai bine plătiţi salariaţi din economie se mai află şi bancherii, cu un ni­vel salarial mediu de 3.990 de lei net pe lună, urmaţi de angajaţii din dome­niul fabricării produselor de cocserie (cu un salariu mediu de 3.952 de lei net pe lună) şi de IT-işti, care au primit, în medie, câte 3.915 lei în primele 11 luni ale anului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO