ZF 24

Document oficial: Niciunul dintre absolventii bursei Guvernul Romaniei nu a fost angajat de stat

08.04.2010, 15:02 25

Programul de burse la universitati din strainatate, pentru careGuvernul a cheltuit din 2005 peste sase milioane de euro, a fostaccesat de aproape 150 tineri, dar niciun absolvent nu a fostangajat de stat pana in prezent, desi studentii sunt obligati princontract sa lucreze in institutii publice, informeaza MediafaxBusiness.

Din cauza dezinteresului institutiilor implicate, niciunuldintre absolventii acestui program nu a fost repartizat sa ocupe unpost in sectorul public, conditie impusa tinerilor chiar de catrestat in schimbul bursei, iar Agentia Nationala a FunctionarilorPublici (ANFP) solicita absolventilor sa urmeze si cursuri demanageri publici, ca unica solutie de repartizare a acestora pe unastfel de post, in conditiile in care legislatia aferentaprogramului nu prevede insa un astfel de curs, se arata intr-undocument oficial redactat in urma cu trei saptamani.

Ca o conditie sa primeasca bursa in cuantum cuprins intre20.000-30.000 euro/an pentru o perioada de studii de pana la treiani, tinerii au fost obligati de catre autoritati sa semneze uncontract prin care s-au angajat ca, la finalizarea studiilor, sa seintoarca in tara si sa lucreze in sectorul public, pentru operioada minima cuprinsa intre trei si cinci ani. Daca nu respectaaceasta obligatie, absolventii sunt obligati sa restituie statuluisuma aferenta bursei, dar sa plateasca si dobanzi sipenalizari.

Mai multe detalii aflati pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO