ZF 24

Dominatia bancilor occidentale in statele emergente din Europa riscă să amplifice recesiunea

28.01.2009, 21:18 24

Dominatia catorva banci occidentale pe pietele emergente din Europa, unde au profitat mai multi ani de ritmul ridicat de dezvoltare, ar putea sa intensifice recesiunea economica si sa o transforme intr-un cerc vicios, scrie The Guardian, citand Reuters.

"Ceea ce vedem acum este ca economiile emergente europene si-au pierdut toate sursele de finantare, cu exceptia celor bancare", a declarat Deborah Revoltella, economist sef pentru Europa Centrala si de Est la UniCredit, cea mai mare institutie de credit din regiune."Bancile internationale nu pot rezolva aceasta situatie", precizeaza ea.

Bancile austriece, italiene, suedeze si elene care finanteaza operatiunile subsidiarelor din regiunea baltica si pana in Balcani, reprezinta singura sursa de finantare ramasa in regiune, dupa reducerea activitatilor pe pietele de capital, retragerea investitorilor straini si revizuirea in scadere a previziunilor de crestere economica.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO