ZF 24

Dorel Goia, Teraplast Bistriţa: O companie care nu performează cu o tehnologie de ultimă oră nu are nicio şansă

Dorel Goia, Teraplast Bistriţa: O companie care nu...

Autor: Cristina Bellu

26.06.2017, 10:55 1155

În România avem industrie. La Bistriţa, cu 80,000 de locuitori există multă industrie, s-a copiat modelul din străinătate, iar acum avem două linii de business, respectiv partea de mase plastice şi cea de tablă prevopsită, a spus Dorel Goia, Acţionar principal, Teraplast Bistriţa, în cadrul conferinţei Cum poate fi reindustrializată România, organizată de Ziarul Financiar

"Eu cred că dacă o companie nu performează cu o tehnologie de ultimă oră, nu are nicio şansă."

Ne-am multat la intrarea în oraş, dar din păcate nu avem parc industrial aşa cum se întâmplă la Cluj-Napoca, care este un model de urmat.

Există multe multinaţionale care au venit pentru a produce în Româina si care apoi au plecat pentru că produsele lor erau mai scumpe decât ale nostre şi erau mai slabe din punct de vedere calitativ.

Astăzi, performează firmele care produc, vând şi încasează.

Este greu de spus cum va arata viitorul industriei româneşti. Baza industrie locale este compusă din IMM uri care au profit şi grad mic de îndatorare şi aceste firme trebuie să se uite la piaţa internă şi cel mai important la cea externă. Să cumpere tehnologie pentru a putea performa la nivel ridcat.

Noi ne uităm la export, este filozofia noastră de business. Apoi trebuie să ne gândim să producem în străinătate. 

Dacă aş avea cu 25 de ani mai puţin  o treimie din bani i--aş investi în imobiliare, o treime în sfera serviciilor de durată care dau unicitate, cum ar fi infrastructură telecom şi restul în industrie, unde aş face ceea ce fac astăzi, care este cel mai greu lucru.

 
 
 
 
 
 
 

.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO