ZF 24

Dorin Alexandru Badea, director executiv în cadrul Eximbank, şi secretarul de stat Manuel Costescu, aleşi în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

Dorin Alexandru Badea, director executiv în cadrul...

Autor: Departamentul Economic

30.08.2016, 15:06 863

Numirea candidaţilor s-a făcut la propunerea acţionarului, statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. Procedura de selecţie a celor doi noi membri a fost realizată de către Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, în baza OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, în lunile martie – iunie 2016.

Dorin Alexandru Badea are o experienţă profesională de peste 15 ani în domeniile bancar, audit şi risk management, dintre care 10 ani în funcţii de conducere în UniCredit Ţiriac Bank S.A., Atrium Capital S.R.L., Banca Româna de Credite şi Investiţii.

Manuel Costescu are o experienţă profesională de peste 17 ani în audit si risk management, banking, companii de consultanţă- McKinsey and Company, The Brattle Group. Din februarie 2016 este Secretar de Stat la Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, responsabil pentru Comerţ exterior şi Investiţii străine. Deţine un MBA obţinut în anul 2005 la Institutul de Tehnologie - MIT Sloan School of Management Cambridge. A obţinut Diploma de licenţă în economie la Brandeis University în anul 1999, iar în anul 2005 a absolvit un Master în Economie la Harvard University –Kennedy School of Government, Cambridge- MPA Dezvoltare internaţională.

În urma interviurilor cu fiecare dintre candidaţii participanţi la procedura de recrutare, au fost selectaţi 13 candidaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO