ZF 24

Doru Boştină, liderul pieţei, exclus din profesie

Doru Boştină, liderul pieţei, exclus din profesie

Autor: Andrei Cîrchelan

27.08.2013, 18:54 26945

Avocatul Doru Cătălin Boştină, care până la sfârşitul lunii iunie a condus Boştină & Asociaţii, cea mai mare firmă din piaţa locală a avocaturii de business, a fost exclus din profesie. Decizia vine ca un şoc, la mai mult de un an după ce Boştină a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri şi uz de fals.

Radierea lui Boştină din Tabloul Avocaţilor a fost decisă în şedinţa de ieri (27 august) a Consiliului Baroului Bu­cureşti, ca urmare a unei decizii de excludere luată de Uniu­nea Naţională a Barourilor (UNBR) pe 29 iunie.

„Consiliul Baroului Bucureşti (...) a dispus radierea dom­nului Boştină Doru Cătălin  din tabloul avocaţilor“, au menţionat reprezentanţii Baroului, care au „constatat încetarea calităţii de avocat“ a lui Doru Boştină. Reprezentanţii Boştină & Asociaţii nu au comentat decizia până la închiderea ediţiei.

În aprilie 2013 Boştină a pierdut ultima cale de atac împotriva unei decizii prin care a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri şi uz de fals. Condamnarea a venit dosarul penal declanşat în 2003, când fosta soţie a avocatului, Florina Mihaela Gruia, l-a acuzat că a folosit acte false pentru a-i lua dreptul de proprietate asupra unui imobil.

La sfârşitul lunii iunie 2013 Boştină anunţase că renunţă la avocatură şi devine director de dezvoltare al firmei. „Mă dedic în exclusivitate eforturilor de dezvoltare ale companiei şi renunţ la activitatea avocaţială propriu-zisă“, afirma atunci Doru Boştină.

Casa de avocatură Boştină & Asociaţii are în prezent o echipă de 85 de avocaţi, inclusiv 18 parteneri şi este unul dintre cei mai mari jucători în piaţa locală a avocaturii de business în funcţie de cifra de afaceri, cu un rulaj de 10 mil. euro în 2012. Firma este coordonată în prezent de Gheorghe Boştină, 64 de ani, tatăl lui Doru Boştină.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO