ZF 24

Doua sute de romani care lucrau la Parcul Olimpic de la Londra au fost concediati

02.02.2009, 11:21 28

Un grup de doua sute de muncitori romani care lucrau la constructia Parcului Olimpic de la Londra au fost concediati "fara valuri" in ultimele doua luni, in cadrul unei campanii de reducere a numarului de imigranti care muncesc la negru, scrie cotidianul britanic The Independent, citand o sursa apropiata situatiei.

Romanii au spus ca erau angajti cu program redus insa inspectorii britanici au descoperit ca de fapt acestia lucrau cu norma intreaga.

Parcul Olimpic, din zona de est a Londrei, este cel mai mare proiect de constructii din Europa, la care lucreaza peste 3.000 de persoane pentru un numar mare de contractori. Numarul angajatilor de pe santier se va dubla anul acesta. Parcul Olimpic va gazdui Jocurile Olimpice din anul 2012.

Partidul Conservator britanic a cerut duminica inspectorilor din domeniul muncii sa efectueze mai multe controale la Parcul Olimpic, dupa ce un raport a indicat ca 1 din 20 de muncitori de pe santier munceste la negru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO