ZF 24

Dr. Doom al economiei, Nouriel Roubini, vine in Romania

Dr. Doom al economiei, Nouriel Roubini, vine in Romania
25.02.2010, 14:56 43

Nouriel Roubini, economistul care a estimat cu acuratetemagnitudinea crizei financiare globale, vine in Romania, inperioada 24-26 mai 2010, la o conferinta organizata de ForumInvest.

Citat in presa internationala ca "Dr. Doom", "Cassandra" sau"Profetul", Nouriel Roubini este cunoscut ca omul care a prevazutactuala criza financiara. "In 2005 Roubini a spus ca preturilecaselor cresteau datorita operatiunilor de tip speculativ, iaracest fenomen avea sa conduca la o prabusire a economiei. Lamomentul respectiv profesorul nu a fost crezut de nimeni. Acum eleste considerat un savant".

Nouriel Roubini este profesor de economie in cadrulUniversitatii din New York si presedinte al Roubini GlobalEconomics, un think-thank specializat in analiza tendinteloreconomice. De-a lungul carierei, Roubini a lucrat pentru FondulMonetar International, Fed, Banca Mondiala, banca centrala aIsraelului. In timpul administratiei Clinton, Roubini a fosteconomist-sef pentru consiliul economic al presedinteluiamerican.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO