ZF 24

Dr. Oetker a cumpărat teren pentru o nouă fabrică în Argeş

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.02.2014, 21:36 3217

Dr. Oetker, cel mai mare producător de aditivi alimentari, va construi o nouă fabrică în localitatea Valea Iaşului (judeţul Argeş), după ce anul trecut a cumpărat un teren de 14 hectare situat lângă actuala unitate de producţie.

Germanii au plătit 1,8 mil. euro pentru terenul care se afla în proprietatea primăriei Valea Iaşului, iar investiţia în fabrică s-ar putea ridica la peste 15 mil. euro, conform informaţiilor furnizate de Nicolae Barbu, primarul comunei cu aproape 2.800 de locuitori.

„Această vânzare a fost solicitată de dumnealor, iar noi am scos la licitaţie acest teren, iar ei au câştigat-o. Aceste 14 hectare se află în imediata vecinătate a terenului pe care îl deţin deja în comună“, a declarat Nicolae Barbu pentru ZF.

Dr. Oetker Ro a intrat pe piaţa din România în 1998, iar în prezent este cel mai mari jucător de pe piaţa locală a aditivilor alimentari, cu afaceri de 55 mil. euro pe an. În fabrica din Valea Iaşului lucrează în prezent circa 350 de oameni, iar producătorul este cel mai mare plătitor de taxe şi impozite din comuna argeşeană şi una dintre cele mai mari 20 de companii din judeţ ca afaceri.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date despre producţia Dr. Oetker în România şi numărul de angajaţi; impactul deschiderii unei noi fabrici;

- valoarea impozitelor locale plătite de companie

- afacerile Dr.Oetker în 2012; achiziţiile grupului în România 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO