ZF 24

Dragan, directorul Coca-Cola: 2009 speram sa fie un an mai bun decat il previzioneaza toata lumea

18.02.2009, 11:31 49

"2009 speram sa fie un an mai bun decat il previzioneaza toata lumea", a spus Calin Dragan, directorul general al imbuteliatorului Coca-Cola in Romania, dupa anuntarea rezultatelor companiei la nivel international pe 2008.

Coca-Cola HBC Romania, subsidiara locala a companiei grecesti Coca-Cola Hellenic, a ajuns anul trecut la vanzari estimate de ZF la peste 600 mil. euro, in urma avansului de 11% al vanzarilor in volum fata de 2007, raportat ieri.

Dragan a subliniat ca, in 2008, mediul economic si financiar s-a inrautatit, compania fiind afectata in special de deprecierea leului in raport cu euro.

"Masurile de eficientizare a business-ului nostru din Romania si Republica Moldova, pe care le-am luat in ultimii ani, se dovedesc in contextul actual bine-venite", a mai spus directorul Coca-Cola.

Producatorul va continua in 2009 reorganizarea unor activitati, demarata in urma cu 2-3 ani si care a dus la diminuarea numarului de angajati cu circa 700 de persoane in acest interval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO