ZF 24

​Dragoş Damian, Terapia Cluj: România trebuie regândită administrativ

​Dragoş Damian, Terapia Cluj: România trebuie...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.06.2016, 12:39 791

România are nevoie de implementarea procesului de regionalizare, care ar putea duce la o dezvoltare sustenabilă la nivel naţional, este de părere Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj.

„Regionalizarea României este o idee foarte bună, în care eu cred, pentru că România trebuie regândită administrativ. Transilvania şi Banatul, care numără 18 judeţe, au zece aeroporturi internaţionale în aria înconjurătoare şi se mai construieşte unul în Braşov. Ar fi trebuit gândit altfel”, a spus Dragoş Damian la evenimentul Cei mai mari jucători, organizat de Ziarul Financiar.

Alte declaraţii făcute de Dragoş Damian la conferinţa Cei mai mari jucători din economie:

Peste 70% din investiţii s-au făcut în extinderea producţiilor deja existente. Cu alte cuvinte, investitorii care există în România se extind, mai degrabă decât să vină unii noi care să deschidă fabrici.

Un investitor nu va face niciodată o investiţie în România ca să cumpere consumatori români, ci pentru piaţa regională, ca să-şi extindă exporturile în jur.

Cred că o economie bazată pe consum este o eroare pe termen lung.

Suntem într-un proces de globalizare, companiile internaţionale se externalizează, multe fabrici se vor închide.

Poate că ar trebui ca, în fiecare judeţ, Consiliul Judeţean să facă întâlniri lunare cu antreprenorii din judeţ pentru a vedea cum pot pregăti tinerii pentru anumite profesii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO