ZF 24

Drama unui producător de confecţii din Argeş: De doi ani avem disponibile 450 de locuri de muncă şi refuzăm frecvent comenzi pentru că nu găsim personal

Drama unui producător de confecţii din Argeş: De doi...

Autor: Laurentiu Cotu

07.09.2016, 18:45 6254
Producătorul de confecţii Francesca Industries din Piteşti, Argeş, cu clienţi precum Debenhams, H&M, IKEA sau Zara, se confruntă de doi ani cu probleme legate de găsirea forţei de muncă, aflându-se frecvent în situaţia de a refuza comenzi.

Francesca Industries deţine două unităţi de producţie, în Topoloveni şi Piteşti, judeţul Argeş, unde în prezent lucrează în jur de 300 de angajaţi, însă compania ar mai avea nevoie de încă 450 de oameni, pentru a putea lucra la capacitate maximă şi a face faţă comenzilor existente. Cele 450 de joburile disponibile sunt pentru confecţioneri-asamblori articole din textile şi au fost anunţate pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Argeş încă de acum doi ani, însă nu sunt ocupate nici în prezent.

„Ne confruntăm cu problema forţei de muncă necesară activităţii noastre de aproape doi ani. Am trimis adrese către minister, către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, am publicat anunţuri pe site-uri de recrutare, am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a angaja personal, însă nu s-a găsit nicio soluţie pentru rezolvarea acestei probleme“, a declarat pentru ZF Transilvania Daniela Tudor, director de HR în cadrul companiei Francesca Industries.

La fabrica de confecţii din Topoloveni lucrează în prezent aproape 200 de oameni, iar la cea din Piteşti încă 100, capacitatea totală de producţie a celor două unităţii fiind de 4,8 milioane de articole pe an, potrivit site-ului companiei.

Francesca Industries are în plan de mai mult timp un proiect de extindere a capacităţii de producţie, care în prezent este în stand by din cauza problemelor legate de găsirea forţei de muncă.

„Avem infrastructura necesară la To­poloveni, care să ne permită extinderea capacităţii de producţie şi implicit creşterea afacerii, însă proiectul nu se poate realiza fără forţă de muncă. Excludem varianta deschiderii unei fabrici în altă zonă a ţării, fiindcă ar necesita mult timp şi costuri mari“, a precizat Daniela Tudor. Directorul de HR al com­paniei argeşene a mai spus că toţi producătorii de confecţii din judeţ se confruntă cu probleme legate de găsirea forţei de muncă, făcându-se recalificări ale angajaţilor.

Producătorul argeşean de confecţii lucrează în totalitate pentru export, în sistem lohn, semi-lohn sau ready made. Compania produce diverse modele de rochii, bluze, fuste, pantaloni, tricoturi sau jachete pentru pieţele din Marea Britanie, Suedia, Franţa şi Spania.

Compania Francesca Industries a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 55,3 mil. lei (12,4 mil. euro), un profit net de 3,5 mil. lei (770.000 de euro) şi un număr mediu de 228 de angajaţi, conform site-lui Ministerului Finanţelor Publice.

Compania este deţinută de Peter Maria, Iliescu Elena, Bratu Simona, Dutoiu Ruxandra Dana şi Baciu Ovidiu, av?nd ca administratori pe Ivan Gabriela, Buricel Cătălin Liviu şi Deaconu Costel.

Salariile din industria textilă s-au situat pe un trend uşor ascendent, cresc?nd treptat în ultimii ani, dar acest lucru s-a datorat majorării salariului minim pe economie şi mai puţin evoluţiei pieţei muncii, deşi producţia de confecţii de tip lohn capătă o amploare din ce în ce mai mare.

Salariul de la care pleacă un muncitor necalificat dintr-o fabrică de producţie textile este cel minim pe economie. La acesta se adaugă bonusuri de performanţă, în funcţie de numărul de produse livrate, ore suplimentare, precum şi sporuri de noapte sau de weekend. Angajaţii mai pot beneficia şi de tichete de masă sau transport asigurat. ?n funcţie de acesta, angajaţii pot ajunge la un salariu net cuprins între 1.100 şi 1.700 de lei, dar nu sunt mulţi cei care ajung să încaseze la finalul lunii mai mult de 1.200 de lei, potrivit informaţiilor din piaţă.

Interviul de angajare ia forma unei testări efective pe maşina de cusut industrială, iar pe l?ngă experienţa cerută la recrutare, industria textilă se adresează preponderent femeilor, ceea ce îngustează şi mai mult oferta disponibilă. Mai mult, numărul absolvenţilor de profil este din ce în ce mai mic, nereuşind să completeze lipsa de personal calificat, retras din activitate prin pensionare şi migrare către alte domenii sau alte ţări.

 

Cum arată Argeşul în statistici

Câştigul salarial mediu net realizat în judeţul Argeş în luna iunie a fost de 1.903 lei, cu 85 lei mai mic (-4,3%) decât veniturile salariale din luna mai 2016. Scăderea înregistrată la nivelul judeţului a fost determinată de câştigurile mai mici din industrie şi construcţii.

La finele lunii iunie, efectivul salariaţilor din Argeş a fost de 143.224 de persoane, în creştere cu 442 de persoane faţă de luna mai, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Argeş. În Argeş creşterea salariilor a fost şi va fi generată în special de puterea de negociere a sindicatului Automobile Dacia, companie care dă tonul în materie de salarii în regiune şi în cadrul căreia salariile au crescut în fiecare an.

Statistic, judeţul Argeş are peste 140.000 de salariaţi, o cifră de afaceri totală de 10 miliarde lei, ponderea capitalului privat românesc versus cel străin de 37%, cifra de afaceri din sectorul auto de 6,2 miliarde lei, iar 1/3 din sumă provine din industria auto. Cele mai mari zece afaceri antreprenoriale din judeţul Argeş, capitala exportului românesc, au împreună rulaje de aproximativ 3 miliarde de lei, în condiţiile în care doar uzina Dacia de la Mioveni are afaceri de şase ori mai mari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO