ZF 24

Dual-laptop de la Asus?

Dual-laptop de la Asus?
03.03.2009, 15:40 49

Asustek a dezvaluit un nou tip de laptop, momentan in stadiul de prototip, care functioneaza fara tastatura fizica. Dispozitivul dispune de doua ecrane in loc de unul, ambele fiind touch-sensitive si capabile sa prezinte o tastatura virtuala sau un trackpad (in loc de mouse).

Cele doua touchscreen-uri ofera flexibilitatea si functiile unui laptop, dar pot fi folosite si ca un cititor de e-book-uri sau hub multimedia. Daca este folosit ca un cititor de e-book, dispozitivul poate fi tinut ca o carte, iar paginile pot fi “rasfoite” doar prin gesturi sau atingeri ale ecranului. Cele doua ecrane pot fi adaptate, transformand laptop-ul intr-un dispozitiv multimedia in care ambele ecrane sa devina unul singur. De asemenea, tastatura poate fi “intinsa” pe ambele ecrane sau “micsorata” pe unul singur, in functie de nevoia de spatiu a utilizatorului.

“Panoul dublu ofera un spatiu de lucru flexibil pe care utilizatorii il pot adapta pentru a se potrivi cu nevoile lor de moment. Prin gesturi, recunoasterea scrisului de mana si functia multi-touch, utilizatorii vor folosi o suprafata de control intuitiva”, au declarat reprezentantii Asus.

Prototipul este expus la targul CeBIT care are loc la Hanovra in aceasta saptamana, functioneaza pe baza sistemului Windows 7. Asus nu a oferit detalii despre o data posibila de lansare.

Design-ul laptop-ului prototip a fost creat cu ajutorul utilizatorilor, pe site-ul WePC.com, un proiect initiat de Intel si Asus. Conceptul este inca in lucru, iar clientii sunt asteptati sa ofere feedback.

Conceptul de laptop dual-screen nu este nou. Campania “One Laptop Per Child” a anuntat anul trecut planuri cu privire la un laptop similar care va include o tastatura touch-sensitive si doua touch-screen-uri. Denumit XO-2, acest tip de laptop va permite utilizarea sa ca e-book. XO-2 reprezinta un upgrade al laptop-ului XO, si va fi lansat in 2010.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO